Regionalt kultursamarbejde: Kulturmetropolen 2016-19

Halsnæs Kommune er med i den fælles regionale kulturaftale "Kulturmetropolen". I Kulturmetropolen 2016-2019 arbejder 13 kommuner sammen om at videreudvikle hovedstadsområdet til en sammenhængende kulturmetropol til gavn for både borgere og besøgende.

Kulturaftalen er et samarbejde mellem 13 kommune i hovedstadsområdet, der har til formål at udvikle og synliggøre regionen som en attraktiv, innovativ og samlet kulturmetropol til glæde for regionens borgere såvel som besøgende. Det politiske formandsskab er placeret i Ishøj kommune. 

Kulturmetropolen samarbejder i 2016-2019 om tre projekter:

Musikmetropolen

Der skal udvikles en sammenhængende musikmetropol med regional, national og international gennemslagskraft gennem udvikling af talenter - både elite og bedde samt udvikling af events, scener, kreative og forrentningsmæssige kompetencer på tværs af musikkens aktører i regionen. Roskilde kommune er hjemkommune.

I Halsnæs er vi bl.a. en del af projektet Vice Talents, der er en uddannelse for unge, der gerne vil være musikarrangører. Her er Gjethuset samarbejdspartner. 

Unge i samskabelse med kulturlivet

I Halsnæs er vi en del af projektet USKIK. Her arbejder vi på, at de unge får mulighed for at samskabe med vores lokale kulturinstitutioner. I september 2018 skabte unge fra UKC's Billedskole og Produktionsskolen Nordsjællands Uddannelsescenter udstillingen "Krigens B-sider: For enden af kanonløbet" i samarbejde med Industrimuseet Frederiks Værk, Halsnæs Bibliotekerne, Kulturmetropolen og Golden Days Festival.

Festivaler & events 

Kulturmetropolen skal understøtte udviklingen af nye regionale festivaler og events samt udbredelsen af udviklingen af eksisterende, der samler og brander kulturregionen som en festival- og eventregion for både borgere og kulturturister.

Tidligere har vi i Halsnæs været en del af CPH:DOX festival med konceptet DOX:ON:TOUR. I 2018 kommer Golden Days festival til kommunen.

Vil du vide mere om Kulturmetropolen?

Her kan du læse Kulturaftalen som pdf

Læs mere om Kulturmetropolen på kulturmetropol.dk 

Sidst opdateret 2. september 2019

Kontakt

Søren Würtz
Leder af Kultur, Idræt, Demokrati og Erhverv
Telefon 41 60 60 52
soewu@halsnaes.dk


Din guide til lokale oplevelser!

Link til Oplev Halsnaes