Indflytning

Velkommen til dit nye hjem

sommerblomst 


Adresseændring

At flytte ind i en bolig på plejecentret er som at flytte til hvilken som helst anden lejebolig. Det betyder, at du skal meddele adresseskift til folkeregistret på Rådhuset eller indrapportere det digitalt via borger.dk. Samtidigt skal du vælge ny læge eller acceptere at beholde den nuværende. Dette skal gøres inden 5 dage fra indflytningsdagen. Du kan ikke søge boligstøtte før der er ændret adresse.

Overtagelse af boligen

At flytte i plejebolig, er som at flytte ind i en hvilken som helst anden lejebolig. Halsnæs kommune ejer bygningerne, men boligerne administreres af et boligselskab. Det er således boligselskaberne der står for lejekontrakten, ind- og fraflytningssyn samt vedligeholdelse. Hvis du ønsker at foretage ændringer i boligen eller på terrassen, skal du skriftligt ansøge om tilladelse hos boligselskabet, inden disse foretages.

Oplysning om indflytningsdatoen kan fås ved telefonisk kontakt til Plejecentret.

Du skal derfor også huske at tegne din egen indboforsikring ligesom du selv skal sørge for at melde flytning til folkeregistret, dit telefonselskab, avisabonnementer, licens og lignende. Læs mere i folderen "Jeg flytter i plejebolig", som kan fås i borgerservice. Flytningen skal du og dine pårørende selv arrangere og betale.

Plejeboligerne er ved indflytning uden gardiner og møbler med undtagelse af plejecentrets elevationseng og køleskab, som er fast inventar. Der er opsat loftlamper, som gør det muligt at varetage plejen jfr. arbejdsmiljølovgivningen. Disse lamper opfylder nødvendigvis ikke dine behov, du er derfor velkommen til at supplere med dine egne lamper.

Boligen er først og fremmest dit hjem, som skal indrettes efter dine egne ønsker, men det er også en arbejdsplads for vores medarbejdere og derfor omfattet af arbejdsmiljølovgivningen. Generelt frarådes gulvtæpper pga. faldrisiko, men ønsker du det alligevel, skal du eller dine pårørende sikrer tæpperne med dobbelt klæbende klisterbånd eller skridsikkert underlag.

 

Sidst opdateret 25. marts 2019